Tréninky, mezinárodní soutěže i rehabilitace. Jak využívá dary z roku 2023 od Nadace ČEZ a běžců bojovnice Anetka?

Tréninky, mezinárodní soutěže i rehabilitace. Jak využívá dary z roku 2023 od Nadace ČEZ a běžců bojovnice Anetka?

V roce 2023 jsme v rámci našeho každoročního charitativního projektu společně podpořili Anetu Áčovou trpící silnou tupozrakostí, která se přes složitou rodinnou situaci na vysoké úrovni věnuje Twirlingu, tedy typu sportovního tance. Díky běžcům Sokolského běhu republiky se nám podařilo vybrat 127 300 Kč a dalších 100 000 Kč pak přidala také Nadace ČEZ. Anetka pocházi ze znevýhodněné rodiny, její bratr totiž trpí aspergerovým syndromem a maminka i samotná Anet se o něj bez přestávky starají, otec obou dětí navíc opakovaně nehradí příspěvky na děti, což dostává rodinu do velkých potíží.

Díky podpoře běžců a Nadace ČEZ se Anetka v srpnu 2023 mohla zúčastnit svého prvního mezinárodního závodu, Poháru národů v anglickém Liverpoolu. V disciplíně povinné sólo se umístila na 30. místě a v X-strutu dosáhla na výborné 23. místo, přičemž soutěžila s protivníky z celého světa. Tato zkušenost pro ni znamenala nejen obrovský osobní úspěch, ale také motivaci do dalšího tréninku a závodní kariéry.

 

Podpora Nadace ČEZ byla klíčová i při financování jejích pravidelných tréninků v České twirlingové škole v Praze, kde se pod vedením své trenérky Ing. Lucie Jany Matouškové nadále zlepšovala ve své technice a prostorové orientaci. Aneta se také díky tomuto příspěvku mohla účastnit dvou vzdělávacích twirlingových seminářů a letních kempů, které jí poskytly cenné zkušenosti pod vedením špičkových trenérů z Česka i zahraničí.


„Pro naši rodinu a především Anet je částka, která se podařila vybrat, obrovská. Na počátku jsme ani nedoufali, že se podaří vybrat tak vysokou sumu. Díky tomu se Anetce otevřely nové možnosti, o kterých jsme dříve jen snili. Z celého srdce děkujeme za podporu!," doplňuje maminka Anetky.

Ještě jednou bychom tímto chtěli poděkovat Nadaci ČEZ a všem účastníkům Sokolského běhu republiky, kteří přispěli.

V letošním roce pomáháme Vanessce, která trpí dětskou mozkovou obrnou. Více informací najdeš tady.

 

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

GENERÁLNÍ DODAVATEL

GENERÁLNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel

print-partners