Pro Ukrajinu jsme společně vyběhali téměř 600 000 korun

Pro Ukrajinu jsme společně vyběhali téměř 600 000 korun

Děkujeme, že jste se zapojili do jednoho z nejdůležitějších běhů! Ukrajina a především její obyvatelé čelí situaci, kterou si nikdo z nás ještě donedávna nedokázal představit. Proto jsme spojili síly a vzepřeli se nepochopitelné agresi, která nemá v demokratické společnosti co dělat, a v duchu sokolských hodnot: “Jedinec nic, celek vše!” jsme společně vyběhali úžasných 592 400 Kč!

Česká obec sokolská, Sokol Čertovka, T. J. Sokol Královské Vinohrady a agentura Raul společně zorganizovali charitativní akci Sokolský běh pro Ukrajinu, do kterého se zapojilo téměř 3000 běžců během 12 dnů, od 8. do 20. března. A za to patří všem zúčastněným obrovské poděkování. Každá stokoruna se počítá a dohromady jsme dali částku, která převyšuje půl milionu korun.

Děkujeme, že se zapojili jak jednotlivci, tak i celé rodiny a party kamarádů. Běh pro Ukrajinu ale stmelil také pracovní kolektivy! Firma Czechoslovak Group, jehož mottem je příznačně “Celek je mnohem více, než pouhý součet jeho částí”, přispěla na konto běhu krásných 100 000 Kč. Do běhu se dali také zaměstnanci společnosti ČEPS, aby nakonec dohromady přispěli 99 000 Kč, kdy vyběhlo celkem 99 zaměstnanců a za každého ČEPS přispěl 1000 Kč. Zkrátka běžet mohl opravdu každý a každé startovné pomohlo stejnou měrou!

„Výtěžek z projektu půjde do koruny na pomoc ukrajinskému lidu, a to jednak přes humanitární organizaci Člověk v tísni, ale také pro zajištění pomoci ukrajinským rodinám u nás v sokolovnách po celé ČR. Těch potřeb už je nyní hodně a se sílící vlnou uprchlíků jich bude ještě daleko více,“ řekl Marek Tesař z organizačního týmu.

Věříme, že tím pomoc pro Ukrajinu nekončí. Zapojte se do dalších projektů, ať už sportovních nebo jiných, které mají za cíl podpořit lidi, kteří se musejí schovávat nebo utíkat ze země, která je jejich rodnou půdou. Už jsme ukázali, že když spojíme síly, dokážeme mnoho! Tak (nejen) sportu zdar!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel