Třetí termín Sokolského běhu republiky vyšel. Závody se uskutečnily na 5 místech Česka.

Třetí termín Sokolského běhu republiky vyšel. Závody se uskutečnily na 5 místech Česka.

Na letošní ročník Sokolského běhu republiky organizátoři jen tak nezapomenou. Kvůli epidemické situaci v Česku museli původní termín 28. října přesunout na 28. listopadu, ale ani v tomto termínu nebylo možné závody oficiálně odběhnout. Povedlo se to až 12. prosince a Sokolský běh republiky se uskutečnil na pěti místech naší země – V Praze, Ostravě, Českých Budějovicích, Milovicích a v Žebráku. 

Ale to zdaleka není vše, celkem se letos oficiálně zapojilo 34 měst, z toho dvě v USA (Portland, Washington D.C.) a více než 2000 běžců. A u ničeho z toho nechyběli ani naši ambasadoři – David a Tomáš Svobodovi, Jakub Kohák, Miloš Škorpil, Jiří Ježek, Running2.cz nebo Tomáš Touha.

I přesto, že oficiální závody proběhly až 12. prosince, a to jako první velká běžecká akce po 2. vlně epidemických opatření, už 28. října a 28. listopadu se zapojili běžci nejen z Česka, ale z celého světa, aby oslavili Vznik samostatného československého státu pohybem. Běhy se uskutečnily formou tzv. individuální výzvy a běželo se na stovkách míst naší země, ale také například v Londýně, Dubaji, Sydney, Švýcarsku, Itálii či Lucemburku.

Pražský závod letos v mužské kategorii ovládl Michal Suchý, za sebou nechal na druhém místě Tomáše Svobodu, který byl letos rychlejší než jeho bratr David, olympijský vítěz z Londýna 2012. Co však bylo nejdůležitější, byla pohodová a pozitivní atmosféra, která na startu i v cíli panovala. Mezi ženami pak byla nejrychlejší Tereza Hlaváčová.

Soudržnost a síla sokolské komunity se projevila i v zájmu pomoci druhým. Celkem 282 zaregistrovaných běžců přispělo na charitu částkou 22 800 Kč. Sumu zaokrouhlil na finální částku 30 000 Kč organizátor akce a šek v této hodnotě bude předán bratru Jaroslavu Šenkovi, kterému v červnu tohoto roku povodeň zničila dům. Díky této bratrské a sesterské pomoci je reálné, že bude moci svůj dům opravit a znovu v něm plnohodnotně bydlet. A my jsme rádi, že mohl pomoct i Sokolský běh republiky.

Věříme, že 28. října 2021 se již všichni zase setkáme na startu a budeme pokračovat v tradici Sokolského běhu republiky tak, jak jsme zvyklí. Více informací vč. výsledků a fotografií najdete na facebookovém profilu akce Sokolský běh republiky, na jeho Instagramu nebo na webu www.behrepubliky.cz. Sportu zdar!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel