Kratochvílová, Jeriová-Pecková, Kohák, Svoboda, Ježek... chtějí rozběhnout Česko v těžkých časech

Kratochvílová, Jeriová-Pecková, Kohák, Svoboda, Ježek... chtějí rozběhnout Česko v těžkých časech

Jeden je režisérem a hercem z povolání, druhý olympijským vítězem, třetí nejúspěšnějším paralympijským cyklistou historie a dámy v neposlední řadě jsou majitelkami olympijských medailí či světového rekordu v běhu na 800 metrů. Co tyto známé osobnosti spojuje? Touha rozběhnout Česko v těžkých časech a najít důvod, proč společně oslavit založení naší země.

Jarmila Kratochvílová, Květa Jeriová-Pecková, Jakub Kohák, David Svoboda, Jiří Ježek s manželkou Soňou či Miloš Škorpil a mnoho dalších známých tváří vyrazí po celém Česku rozběhnout všechny, kteří mají chuť k pohybu na čerstvém vzduchu. Přidejte se k běžeckému happeningu v pondělí 28. září od 10 hodin nebo se nechte motivovat na oficiální běžecké oslavy naší země o měsíc později.

Právě 28. října, tedy přesně 102 let po vzniku samostatného Československa, se rozběhnou nejen známé osobnosti, ale také tisíce běžců nejen po celém Česku, ale i jinde po světě, aby oslavili Sokolským během republiky významné státní výročí. „V náročné době potřebují lidé povzbudit, ne strašit. I proto chceme společně rozběhnout Česko a ukázat, že pohyb na čerstvém vzduchu je pro lidi to nejzdravější,“ trylkuje jasno olympijský vítěz z Londýna David Svoboda.

Přidávají se k němu i ostatní, a to nejen známé tváře. Běžecký závod dokonce motivuje k oslavám Československa i vlastence žijící v zahraničí. Dva oficiální závody se konají v USA a pro další zájemce, kteří se závodu osobně zúčastnit nemohou, mají pořadatelé připraveno překvapení. „To odtajníme právě při avizovaném výběhu toto pondělí. Těšíme se na to,“ dodává Svoboda se známými parťáky v zádech.

Davida Svobodu s manžely Ježkovými a Kubou Kohákem můžete potkat v pondělí 28. září v 10 hodin u Tyršova domu na Malé Straně. Společně s nimi můžete vyběhnout do Petřínských sadů, kde se o měsíc později poběží oficiální závod Sokolského běhu republiky. Ambasadoři, známé tváře a desítky běžců se pak sejdou i na místech dalších závodů podle přiložené mapy, tedy na místech, kde se Sokolský běh republiky bude 28. října konat.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel