100 dní do startu Sokolského běhu republiky!

100 dní do startu Sokolského běhu republiky!

Od dnešního dne přesně za sto dní – 28.10. – odstartuje druhý ročník Sokolského běhu republiky, který navazuje na starou sokolskou tradici oslav vzniku Československa. Na mnoha místech po celém Česku i za jeho hranicemi vyběhnou nejen sokolové na svou trať, aby zdravým pohybem na zdravém vzduchu společně oslavili výročí založení Československa.

Premiérového ročníku se v loňském roce zúčastnilo na dva tisíce běžců, letos si organizátoři akce dávají za cíl počet účastníků zdvojnásobit. Kromě mnoha českých měst – Terezín, Jablonec nad Nisou, Jedovnice, Syrovice, Opava, Praha a mnoha dalších odstartuje Sokolský běh republiky i za oceánem v USA, konkrétně ve Washingtonu D. C. či v Portlandu. Protože organizátoři chtějí opravdu slavit českou státnost a v lidech probudit českou hrdost, vyzývají účastníky, aby jejich běžecký dress-code obsahoval barvy české trikolory. Při registraci do závodu si každý může za 350 Kč objednat originální tričko, účastníci závodu v Praze jej budou mít v rámci startovního balíčku. Ambasador Sokolského běhu republiky David Svoboda si v něm už dokonce "střihnul" jeden závod a v cíli jej okomentoval: "Jsem rád, že jsem ho řádně propotil, takže mi ho nikdo už nesebere, když mi to v něm tak sluší!" Při té příležitosti i prozradil, že se na Sokolský běh republiky velmi těší a věří, že se této sportovně-slavnostní události zúčastní co největší počet běžců. Všem vzkazuje: "Přijďte to zkusit! Je to skvělý pocit, slavit s tolika lidmi najednou českou státnost. Loni to bylo boží, tak se už nemůžu dočkat..."

Starostka Hana Moučková je podle svých slov velmi potěšena, že „Česká obec sokolská je spolupořadatelem tohoto celorepublikového projektu. Jednotlivé běhy organizují sokolské jednoty, které nejlépe znají místní poměry a mohou připravit program ‚šitý na míru‘ v daném regionu. Sokolský běh republiky ale není jen pro členy Sokola, je pro širokou veřejnost, která chce vyjádřit svůj vztah k republice pohybem na čerstvém vzduchu.“ Paní starostka také věří, že „jednotlivé běhy získají podporu měst a obcí, kde se konají.“

Při registraci může každý účastník finančně přispět bratru J. Šenkovi ze Šumvaldu, dlouholetého člena tamní Sokolské župy Olomoucké-Smrčkové, kterému nedávná blesková povodeň zcela zničila střechu nad hlavou. A kromě zřízeného transparentního účtu právě Šenkovou domovskou župou, chtějí i organizátoři pomoci druhému v nouzi. Suma, která bude při registracích od účastníků vybrána, bude v plné výši zaslána na transparentní účet bratra J. Šenka.

A co na každého účastníka či pořadatele letošního ročníku Sokolského běhu republiky vlastně čeká? „Oslava, pohyb na zdravém vzduchu, radost, emoce a mnoho dalšího“, vzkazují ti, kteří zažili loňský ročník běhu! Proto neváhejte, najděte si ten svůj Sokolský běh republiky ve vašem koutě republiky a pojďte společně oslavit 28. října pohybem v českých barvách!

Veškeré informace hledejte na www.behrepubliky.cz a registrovat se můžete na www.behrepublikyid.cz.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel