Šneci v běhu ovládli pražský Běh republiky. Na trati jsme se i dost nasmáli.

Šneci v běhu ovládli pražský Běh republiky. Na trati jsme se i dost nasmáli.

„Doprovodný program po trati byl natolik originální, že jsme neměli čas myslet na to, že už nemůžeme,“ špačkuje si pražskou premiéru Sokolského běhu republiky vítězný tým Šneci v běhu. Přečtěte si náš rozhovor s nejpočetnějším pražským týmem.

 

Kolikačlenný byl váš tým?

Náš tým měl 8 členů, i když ze skupiny Šneci v běhu nás bylo na pražském závodě daleko víc, jen ne všichni se předem přihlásili do soutěžního týmu.

 

Účastníte se i jiných závodů v této sestavě nebo jste se dali dohromady jen pro tento závod?

Šneci v běhu je běžecká skupina, ve které panuje přátelská atmosféra a navzájem se podporujeme a chválíme se za výsledky, ať už jde o první běh vůbec, první závod nebo třeba ultramaraton. Jsou mezi námi jak naprostí nováčci, tak zkušení závodníci, kteří se nebojí žádných výzev. V této sestavě jsme se určitě už na nějakém závodě potkali.

 

Proběhlo nějaké hecování mezi členy týmu, například kdo doběhne nejrychleji?

Bez hecování a motivování by to nešlo. Na tom naše skupina stojí. Takže podpora byla hlavně během závodu. Máme ve zvyku se na trati podporovat, zvlášť, když někomu docházejí síly. Přeci ho nenecháme ve štychu. A hecování ve smyslu „Dneska budu lepší já!“ je samozřejmě zdravé a potřebné, abychom se posouvali ve svých výkonech.

 

Jak jste si závod užili?

I když jsme se po závodě shodli, že trať byla velmi náročná, byla opravdu krásná a závod jsme si moc užili. „A naše výsledky?“ S těmi jsme byli spokojeni.

 

Slavili jste nějak týmové vítězství? Případně jak?

To, že bychom mohli jako tým vyhrát, nikdo nečekal. Takže vítězství bylo pro mnohé překvapení! Takže když nám byl voucher (cena pro vítězný tým, pozn. redakce) předán, společně jsme se upřímně radovali a samozřejmě proběhlo i nějaké focení. Další oslavy probíhaly v naší facebookové skupině.

 

Jaký zážitek ze závodu pro vás byl tím nejsilnějším?

Nemohu mluvit za ostatní, ale pro mě osobně byl nejsilnějším zážitkem pěvecký sbor. Tam jsem měla chuť se zastavit, vykašlat se na čas a poslouchat. Nejvtipnější pak bylo nahánění soudruhy z VB.

 

Budete příští rok vítězství obhajovat?

Určitě! Na příští ročník se moc těšíme a snad se sejdeme ještě ve větším počtu.

 

Protože se závod konal k výročí naší země, měli jste něco v národních barvách nebo to pro vás nebylo důležité?

Šneky v běhu na závodě spolehlivě poznáte podle týmových duhových triček a čelenek, ale na tento závod se někteří z nás týmových barev vzdali a běželi v oficiálním tričku závodu nebo měli nějaký doplněk v barvách trikolory. 

 

Děkujeme za krásný závod a budeme se těšit zase na viděnou!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel