Úžasná atmosféra na trati i v cíli! Takový byl Běh republiky v Babicích!

Úžasná atmosféra na trati i v cíli! Takový byl Běh republiky v Babicích!

Babicemi nad Svitavou se v pondělí, 28. října, na výročí vzniku Československa prohnalo osmdesát běžců. Z nich se 52 účastnilo hlavního závodu pro dospělé a v dětských kategoriích si změřilo své síly 28 dětí.

 

I když ráno bylo zatažené a chladné, na odpolední program se vyjasnilo, bylo příjemných 14 stupňů a sluneční paprsky provázely závodníky jak na startu, tak i po celé trati. Atmosféra v zázemí babické sokolovny byla velmi příjemná. Startovní čísla, stuhy do vlasů a drobné dárky od sponzorů potěšily děti hned při prezenci. Dospělí a fanoušci si zase užívali občerstvení v předsálí sokolovny.

Po celou dobu závodu panovala v Babicích uvolněná atmosféra, kterou doplňovala příjemná hudba.  Jako prvé odstartovaly děti svůj běh na 500 metrů. V kategorii mladších dětí vyhrál Ondřej Bartoš s časem 5 minut a 23 sekund. V kategorii starších doběhl v čase 2 minuty a 53 sekund David Došek.

Hlavní závod byl odstartován za přítomnosti starosty obce Babice nad Svitavou, Edy Levého. Závodníky také přišel podpořit starosta Sokolské župy Dr. Jindry Vaníčka pan Jiří Růžička. Atmosféra na trati i v cíli byla úžasná! Řada fanoušků podél trati závodníkům neúnavně fandila a dodávala jim síly. Nejrychlejším běžcem se stal Patrik Bejček, který 7 km trasu přírodním terénem zvládnul za 27 minut a 22 sekund.  Nejrychlejší závodnice, Klára Nossová doběhla o necelých 5 minut později s časem rovných 32 minut.

Babice nad Svitavou se tak po úspěšném prvním ročníku Běhu republiky můžou pyšnit jako zakladatelé nové sokolské tradice. A už teď se moc těší na Sokolský běh republiky 2020!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel