Závod v Písku doprovázela skvělá atmosféra

Závod v Písku doprovázela skvělá atmosféra

Písek byl dalším z 12 zakladatelských měst v České republice, kde v pondělí 28. října pořádal odbor všestrannosti pro širokou veřejnost 1. ročník závodu s názvem Sokolský běh republiky. Tento závod byl pořádán k oslavám 101. výročí založení Československé republiky. Píseckého závodu, který byl rozdělen na dětskou a hlavní část, se zúčastnilo téměř 130 běžeckých nadšenců. Dětská trať měřila 800 metrů a hlavní závod byl dlouhý 5,5 kilometru. Téměř celá trasa hlavního závodu kopírovala řeku Otavu, kterou běžci přebíhali po Kamenném mostě ze 13. století, který je nejstarším zachovaným mostem v Česku, a také po lávce Dagmar Šimkové, která byla postavena v roku 2018.

 

Dětský závod byl rozdělen na 4 kategorie. Vítězem chlapecké kategorie do 10 let se stal Antonín Mašek s časem 0:03:05, vítězkou v dívčí kategorii do 10 let byla Ella Kempferová s časem 0:02:59. V chlapecké kategorii 11–15 let zvítězil Antonín Hašek s časem 0:02:45 a v téže kategorii dívek obsadila první místo Amálie Vařáková s časem 0:02:58.

Hlavního závodu se zúčastnilo 90 běžců. Nejrychlejším běžcem na 5,5 km trati byl Ondřej Šíp, který závod dokončil v čase 19 minut a 37 vteřin. O tři minuty později doběhla Vendula Šperkerová, která s časem 22 minut a 46 sekund obsadila první místo v kategorii žen.

Součástí závodů byla také soutěž týmů, která spočívala ve vytvoření týmu s co největším počtem závodníků. Tuhle soutěž vyhrál v Písku tým Patriot runners, co znamená, že všech 9 členů tohoto týmu se může těšit na Běh republiky 2020. Cenou týmové soutěže byl totiž poukaz pro všechny členy vítězného týmu na příští ročník Běhu republiky.

Kromě samotného závodění a soutěžení, akci po celou dobu doprovázela reprodukovaná hudba, která zajistila tu správnou atmosféru závodu. Po odběhnutí čekalo závodníky také občerstvení a teplý čaj na zahřáti, protože navzdory slunečné obloze dala zima svůj příchod pocítit.

Všem organizátorům patří velká pochvala za zajištění úspěšné akce a plné nasazení, dále běžcům za účast a dobrou náladu a samozřejmě partnerům akce – ČOS, ČEZ, ČEPS, Město Písek - bez kterých bych se závod neuskutečnil, takže děkujeme a už nyní se těšíme na příští ročník!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel