Běh republiky 2019 v Jedovnicích stál za to!

Běh republiky 2019 v Jedovnicích stál za to!

Jedovnice byly dalším městem, které se podílelo na obnovení Sokolského běhu republiky, a tím i založení nové tradice.  Do závodu v Jedovnicích se přihlásilo 61 dospělých závodníků a 24 dětí, které si naplno užili sváteční den v pohybu.

I když se Jedovnice ráno probudili do jemného deště, s příchodem odpolední prezence závodníků déšť rychle ustál a nad Jedovnicemi vykouklo sluníčko, které pak doprovázelo závodníky až do konce dne. Všichni zúčastnění si tak mohli naplno vychutnat krásy podzimní přírody a radost z pohybu.

 

Hlavní závod na 4,5 km okolo rybníka Olšovce vyhrál Jan Opletal s časem 14 minut a 30 sekund. Jenom 10 vteřin po něm do cíle doběhla nejrychlejší žena, Jana Smutná. V kategorii dětí do 10 let byl nejrychlejším klukem Jakub Rusfel a nejrychlejší holkou Jitka Teturová. Mezi staršími kluky první místo obsadil Radek Malits a nejrychlejší čas z kategorie děvčat měla Renáta Tučková.

Čas mezi závodem a vyhlášením výsledků vyplnila svým povídáním jednadevadesátiletá atletka a olympionička z roku 1948 paní Olga Oldřichová, roz. Šicnerová. Závodníkům předala své životní poselství: „Mějte dobrou hlavu – učte se, mějte dobré tělo – sportujte a nekuřte. A mějte dobré srdce – chovejte se k ostatním lidem slušně."

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel