Momenty Běhu republiky 2019 v Syrovicích

Momenty Běhu republiky 2019 v Syrovicích

Do premiérového ročníku Sokolského běhu republiky v Syrovicích se přihlásilo celkem 106 závodníků, z kterých bylo 31 dětí. Ráno, ještě během příprav to s počasím v Syrovicích nevypadalo vůbec růžovo. Nakonec se však počasí umoudřilo a již při prezentaci se na závodníky usmálo sluníčko.

Závodníci společně s organizátory a dalšími přítomnými započali oslavy výročí naší republiky národní hymnou. Při jejím znění přerušili práci i dělníci opravující nedalekou lávku přes místní potok.

Co bylo na závodu hezké, bylo to, že se ho nezúčastnili jenom výkonnostní sportovci, ale běžel doopravdy každý. Největší obdiv se dostal mladému borci s kočárkem. Nezastavili ho ani schody, které oběhnul i když si tím trasu jednoznačně prodloužil. Do cíle však dorazil i s dítětem v kočárku, kterému běh vůbec nevadilo, protože ho celý prospalo.

Vítězem hlavního závodu se stal Martin Vintrlik, který do cíle doběhl s časem 19 minut a 18 vteřin, přičemž na druhého nejrychlejšího čekal v cíli více než minutu. Nejrychlejší ženou Syrovic se stala Lucie Johániková, která trasu na 5,3 km odběhla v čase 22 minut a 54 vteřin. 

Děti se v Syrovickém lesoparku proběhli ve dvou kategoriích. Ti mladší běželi 600 metrů a starší děti 1 km. V kategorii 2009 a mladší byl nejrychlejším klukem Daniel Vyklický a holčičkou Stela Klíčníková. Mezi staršími se na prvním místě mezi kluky umístil Martin Zeman a mezi holkami Tereza Žitňáková.  

Závod podpořil také starosta Zdeněk Joukl, představitelé župy Jana Máchala, krajští zastupitelé a člen předsednictva ČOS, Martin Vlk.  Všichni se závodu osobně zúčastnili a také měli tu čest předat ceny vítězům.

Závod si užili doopravdy všichni a spousta závodníků byla právě ze Syrovic, co udělalo po veškeré námaze s pořádáním závodu radost právě organizátorům. Syrovice se tedy můžou hrdě považovat za město, které se podílelo na založení nové tradice Sokolského běhu republiky.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel