BĚH REPUBLIKY SE V LOMNICI VYDAŘIL NA VÝBORNOU

BĚH REPUBLIKY SE V LOMNICI VYDAŘIL NA VÝBORNOU

Krásné podzimní počasí přilákalo na první ročník Sokolského běhu republiky do Lomnice nad Popelkou více než 250 běžců, kteří se stali zakladateli nové běžecké tradice. 140 dospělých a 110 dětí se vydalo na připravené tratě od lomnické sokolovny, kde pro ně bylo připraveno komfortní zázemí.

Pořadatel lomnického běhu, T. J. Sokol Lomnice nad Popelkou proměnila svoji více než 120 let starou sokolovnu v závodnické depo, kde nechyběla dětská zóna, bohaté občerstvení, sokolská výstava STŘÍPKY SLETŮ nebo třeba live přenos kamerou z trati dospělých promítaný na plátno. To vše přispělo k atmosféře závodu, která byla jedním slovem přátelská a zároveň správně sportovní. Zkrátka všichni, kteří do Lomnice dorazili si ten sváteční den přišli užít s úsměvy na tváři.

 

A to se povedlo nejen běžcům, ale také divákům, kteří vytvořili skvělou podporu při startu i doběhu všech závodníků do cíle. I lomnický Běh republiky zná své vítěze. Dětské trasy byly dvě. Tu první na 500 metrů vyhrála Daniela Dlouhá a Martin Klíma. Trasu pro starší děti na 1000 metrů zvládli nejrychleji Anna Morávková a Ondřej Socha. Trať pro dospělé byla 6,2 kilometru dlouhá, byla vedena okolím Lomnice s krásnými výhledy na celé město, horu Tábor a celé Krkonoše. A byl to boj, především u mužů. S časem 21:27 zvítězil Jan Ferdinand Polášek následován Václavem Vandrovcem s časem 21:28. Třetí místo obsadil Jiří Čivrný (21:46). V ženské kategorii zvítězila Kristýna Kolínová s časem 26:56 následována Martinou Bochenkovou (28:54) a Martinou Dlouhou (29:13).

Důležité je, že všichni závodníci doběhli do cíle bez úrazu a po malém občerstvení vystřídal úsměv výraz únavy a vyčerpání. Kromě běžeckého závodu byl závod pro dospělé okořeněn ještě tzv. memory testem. Na trase bylo 11 karet se jmény zlatých českých olympioniků a názvy disciplín, ve kterých získali cenný kov. Běžci pak po doběhu mohli zapsat co si pamatují a samozřejmě - ti nejlepší byli odměněni. Běžcem s nejlepší pamětí se stal Jakub Zemánek, který si zapamatoval všech 11 sportovců.

O tom, že Sokolský běh republiky v Lomnici nad Popelkou pomohl rozhýbat Česko a nepřilákal jen trénované běžce, svědčí například účast lomnického místostarosty Zdeňka Rajma, který jak řekl na startu pořádně běžel naposledy patnáctistovku na gymnáziu. Nicméně i on byl spokojený s atmosférou, která ho vtáhla do běžeckého prostředí.

A co také závodníci kladně hodnotili kromě dobré organizace a nálady, která panovala mezi všemi účastníky? Dětským závodníkům moc chutnaly napečené perníčky a ti dospělí si pochutnali na sokolském guláši. Z pohledu pořadatele to byl náročný víkend příprav a organizace, do kterého se zapojilo mnoho lomnických sokolů, ale za slova díků a uznání účastníků to stálo! A s tak skvělým týmem nadšenců, kteří to všechno dělají ve svém volném čase to jde skoro samo.  Není tedy divu, že na závěr celého běhu zaznělo jasně a důrazně ,, Sokolskému běhu republiky 2019 NAZDAR a Běhu republiky 2020 ZDAR! 

Poděkování patří také lokálním partnerům, kteří přispěli na ceny a odměny pro běžce - AD Bárta, Cyklo Ski J. Žitník, Rydval Elektro, Lomnické pivo,Střední škola Lomnice and Popelkou, VZP a Podkrkonošsská uzenina. 

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel