Z Rally Dakar na Běh republiky. Cesta ambasadorky Milovic je hodně netradiční.

Z Rally Dakar na Běh republiky. Cesta ambasadorky Milovic je hodně netradiční.

Ollie Roučková, běžkyně OCR závodů a první česká účastnice nejtěžšího motoristického klání Rally Dakar, se stala ambasadorkou Běhu republiky v Milovicích!

 

Ollie vedli od malička ke sportu rodiče. Když byla - jako sama říká - ještě „malé pídě“, mamka ji přihlásila na atletiku, kterou si zamilovala. Postupem času však vyměnila tretry za motorku, ale běh zůstal neoddělitelnou součástí její přípravy na Dakar. „Moje trenérka Veronika Hložková mi pro zpestření zapojuje do přípravy i OCR závody. Tam je kromě běhu důležitá třeba i síla, ale také psychická odolnost,“ říká Ollie.

„Jsem hrdá patronka projektu VoZP „Pohyb je můj život“, a proto dobře vím, že pohyb je velmi důležitý. Sport je pro mě spojený se zdravým, zábavou, kamarádstvím a radostí z každého dosaženého úspěchu,“ odpovídá úspěšná sportovkyně na otázku, co pro ni sport znamená.

Jaký má vůbec půvabná motorkářka vztah k Sokolu a co si myslí o Běhu republiky? „K Sokolu mám vztah kladný, a myslím, že se jedná o parádní myšlenku, která navazuje na sokolské tradice z první republiky. Hodně mě zaujal fakt, že se účastníci rozběhnou nejen na 12 místech v ČR, ale i na dvou v USA.“

Ollie poběží se Sokoly v Milovicích, a právě tento běh bude závěrečnou přípravou na mistrovství světa Spartan Race Trifecta. „Těším se, a zároveň jsem zvědavá, kdo všechno poběží se mnou!“

Přidejte se k Ollie i vy, a poběžte s námi Běh republiky. Přihlásit se můžete ZDE.

Kredit foto: Jiří Vávra

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

GENERÁLNÍ DODAVATEL

GENERÁLNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel

print-partners