Elitní světový kajakář Vítek Přindiš. Poběžte se mnou oslavit výročí naší země

Elitní světový kajakář Vítek Přindiš. Poběžte se mnou oslavit výročí naší země

Vítek Přindiš, jeden z nejlepších vodních slalomářů světa a hrdý Čech, s námi poběží Běh republiky v Praze. Ke kajakům ho v dětství přivedl táta, Pavel Přindiš, taky známý československý, později český reprezentant. Jako součástí každého sportu, tak i vodního slalomu je běh. Jak ho vnímá Vítek, co si myslí o projektu Běh republiky, a jestli je při tolikém cestování stále hrdý na to, že je Čech si můžete přečíst v našem rozhovoru.

 

Co ty a běh, jak velcí jste kamarádi?

V rámci tréninku chodím běhat tak třikrát týdně kolem 10 km. Běh mi krásně čistí hlavu a pocit po něm je tou nejlepší odměnou. Ještě před léty jsem běhání neměl rád, chvíli mi trvalo, než jsme si k sobě našli cestu.

Běh republiky oslavuje výročí naší země, byl pro tebe tento den v minulosti významný, vnímal si výroční oslavy?

Přiznám se, že dříve jsem oslavy vzniku naší země moc neprožíval, ale v posledních letech se o historické dny a události zajímám více, a proto se mi líbí i myšlenka Běhu republiky.

Už si zažil, že ti na evropských i světových šampionátech hráli českou hymnu. Jaký je to pocit?

Asi ten nejlepší, jaký může sportovec zažít. Kdo mě zná, tak ví, že medaile pro mě nejsou ta hlavní priorita. Spíše mám rád ten pocit, když se mi závod povede a udělám tím radost lidem okolo sebe, i u nás doma v České republice.

Běh republiky nabízí 12 závodů v Česku a dva v USA. Který poběžíš ty?

Já se plánuji postavit na běh v Praze, přeci jen to mám do USA docela daleko.

Pražský závod nabízí unikátní trasu v historickém centru Prahy. Těšíš se víc na Petřínské zahrady nebo na panoramata při výběhu k Hradu?

Jednou jsem již závod okolo Hradu a v Petřínských zahradách běžel a vím, jak krásné místo to je, takže se moc těším. Neznám přesnou trasu závodu, ale vím, že terén je i dost kopcovatý, tak na to se zrovna moc netěším.

Organizátoři říkají, že si závod mohou účastníci i projít pěšky, že na čase nezáleží. S jakými ambicemi jdeš do závody ty?

Vzhledem k tomu, že mám teď posezónní volno, tak rozhodně nebudu mít ambice žádné a běh si půjdu spíš užít. Doufám, že na startu potkám i hromadu stejně nastavených běžců.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

GENERÁLNÍ DODAVATEL

GENERÁLNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel

print-partners