Elitní kajakářka se stala ambasadorkou Běhu republiky v Děčíně.

Elitní kajakářka se stala ambasadorkou Běhu republiky v Děčíně.

Naše republika již brzy oslaví 101 let od její vzniku, a my na její počest poběžíme Běh republiky. V České republice můžete běžet až ve 12 městech a přidat se k nám rozhodli i Češi v USA, a to konkrétně ve Washington D.C a v městě Portland.

Kde poběží Běh republiky známá kajakářka Lenka Hrochová? Co pro ni znamená samotné běhání, nebo jaký má vztah k Sokolu? Vše se dozvíte z našeho povídání.

 

 

Lenka má od malička ke sportu kladný a pozitivní vztah. Věnuje se mu již od dětství, kdy v 10 letech začala s rychlostní kanoistikou, které se věnuje až do dnes. Jak sama říká, neoddělitelnou součástí tohoto sportu je i běhání.

Sama se mnohokrát účastnila běžeckých regionálních závodů na vzdálenost 5 km, 1 míli nebo 800 m. „Běh má mnoho podob. Kromě cílevědomého tréningu je spousta běhu, kdy se člověk jde zrelaxovat od denní rutiny, pročistí si hlavu od negativních myšlenek, samotná hlava se vyčistí,“ odpovídá Lenka na otázku jaký má pro ni běh význam.

Hlavním organizátorem Běhu republiky je Sokol. Jaký máte k němu vztah? „Sokol je historicky spjatý s českým sportem téměř odjakživa a sokolské cvičení je základem veškerých moderních disciplín. Úplně souhlasím s heslem ve zdravém těle, zdravý duch,“ odpovídá úspěšná kajakářka. „K Sokolům mám respekt a vážím si je. Sokolové vždy byli a stále jsou čestní lidé, sportující v přátelském duchu a duchu fairplay,“ dodává.

Lenka se účastní běhu v Děčíně. Na závod se moc těší, a jeden z důvodu je taky ten, že místní tratí ještě nikdy neběžela. Trasa, která povede po obou stranách Labe, bude pro Děčín novinkou. Přijďte si ji užít i vy, přihlaste se na www.behrepubliky.cz

 

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

GENERÁLNÍ DODAVATEL

GENERÁLNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel

print-partners