Sokolský běh republiky v Praze: Historické prostředí Malé Strany a zážitky na trati

Sokolský běh republiky v Praze: Historické prostředí Malé Strany a zážitky na trati

Už se to blíží. Jen pár dní zbývá do startu prvního Sokolského běhu republiky od založení naší země. Bude přesně na 101. výročí a pak se bude každý rok opakovat. A jaký že bude premiérový ročník?

 

Poběžme se podívat blíže na pražský, ten totiž zavede účastníky do historické části Malé Strany. Závod bude mít své zázemí na místě s dlouhou historií, ve venkovních prostorech Tyršova domu, kde sídlí Česká obec sokolská téměř jedno století.

Sokolský běh republiky započne dětskými závody na 500 m nebo 1 km v parku na Kampě. Tam budou mít možnost si změřit svoje síly a zabavit se, ti nejmladší.

Hlavní závod, a to ten pro dospělé začne v odpoledních hodinách. Po registraci se společně přesuneme k alejím obětí totality, kde ve 14:30 odstartujeme. Trasa na necelých sedům kilometrů účastníky povede Kinskými zahradami dále skrz Petřínské sady k soše Lachtana, kolem Hladové zdi a Nebozízku, a také z druhé strany Petřínské rozhledny až ke Strahovskému klášteru. Zpátky se závodníci proběhnou Petřínskými sady a kolem Újezdu až do cíle. To je nádhera, co říkáte? To budou panečku panoramata!

Běhu republiky, není vůbec potřeba se bát, zvolit můžete i vycházkové tempo. Cíl je jednoduchý, oslavit výročí naší země pohybem, ať už to bude ten běžecký, nebo procházkový. Pohodový limit vám pomůže do cíle úplně nespěchat. Je to čistě na vás. Před startem dostanete závodnické tričko, po dokončení trasy získá každý účastník unikátní dřevěnou medaili a bude se moct zabavit a zrelaxovat v zázemí závodu, kde proběhne i slavnostní koncert.

Tak se přihlaste, těšíme se na Vás!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

GENERÁLNÍ DODAVATEL

GENERÁLNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel

print-partners