Herci, umělci i sportovci. Výročí naší země oslaví všichni na Běhu republiky

Herci, umělci i sportovci. Výročí naší země oslaví všichni na Běhu republiky

Vběhnout do druhé stovky naší země, a to doslova, to si dali za cíl organizátoři nového běžeckého projektu s názvem Sokolský běh republiky. Konat se bude každoročně na výročí založení Československa 28. října.

 

Zúčastnit se ho může úplně každý, protože se bude konat hned na 12 místech České republiky, a dokonce na dvou v USA. Všichni účastníci se mohou těšit na pohodovou 7km trať, kterou mohou zdolat i rychlejší chůzí.

V cíli bude odměněn každý, a to dřevěnou medailí v unikátním designu. Účastníci pražského závodu dostanou ke startovnému i tričko. Mezi „závodníky“ najdete také známé tváře. Ambasadorem závodu je Jakub Kohák, sám fanoušek Sokola. Chybět nebude ani mistr světa a Evropy ve vodním slalomu Vít Přindiš nebo otec českého běhu Miloš Škorpil.

Nabité startovní pole slibuje v první řadě pořádnou zábavu. „Nenechte se zmást názvem. Běh sice obsahuje, ale v první řadě půjde o zábavu. Pořadatelé mi slíbili, že kdo bude chtít, může si trať jen projít. Limit je několik hodin, 7 km dáme všichni, ne?“ zve na Běh republiky Kuba Kohák, hlavní tvář projektu.

Ani ostatní osobnosti nemíní lámat rekordy. „O vítězství tady vůbec nepůjde. Naopak, jde o oslavu naší země. Chceme společně pozvednout národní hrdost a užít si den, který patří naší zemi,“ má jasno Vít Přindiš, který bude v příštím roce usilovat o účast na Letních olympijských hrách v Tokiu.

Trať povede po nejkrásnějších místech Malé Strany v Praze

Dvanáct míst po České republice a dvě v USA. Největší závod se očekává v Praze, která zve účastníky do historického centra. Unikátní trať povede běžce přes Petřínské a Kinského zahrady k Pražskému hradu. Zázemí závodu bude nedaleko Kampy u Tyršova domu.

„Já osobně se moc těším na ty výhledy. Ano, pořád půjde o běh a já si to rád zaběhnu, ale kochat se v běžeckém historickou Prahou, to je vždy zážitek,“ prozrazuje svou motivaci Miloš Škorpil, guru českého běhání.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

GENERÁLNÍ DODAVATEL

GENERÁLNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel

print-partners